Om Lennart Zadig

Lennart_Zadig2 Jag heter Lennart Zadig och sedan ett antal år har jag silversmide som min främsta hobby.  I första hand gör jag silversmycken i form av halsband, armband, örhängen och ringar men också spännen till bälten och manschettknappar så att jag själv kan använda mina alster. Framför allt är det naturen som ger mig inspiration i form av löv, stenar, kvistar och en massa andra former. En outsinlig källa alltså. Jag har också gjort många olika kedjor av ringar där det finns en uppsjö mönster att välja både komplicerade och ganska lätta. En favorit är kungalänken i olika variationer.

Bronssmycken

Sedan 2011 har jag även börjat tillverka bronssmycken. De bronssmycken jag gör är dels kedjor i samma mönster som silverkedjorna dels smycken i brons och silver.Tex ett bronssmycke med en dekoration i silver eller tvärtom. Eftersom det verkar vara få som tillverkar bronssmycken är det roligt att kunna visa upp något som är speciellt och unikt. På samma sätt som med mina silversmycken kan jag naturligtvis tillverka Ditt egendesignade bronssmycke även i kombination med silver.

Utställningar

Sedan länge är jag med i den årliga hantverksutställningen, ”Bergveckan” i Berg som ligger 1 mil söder om Lammhult. www.bergsocken.nu.

Vår hemsida är www.bibbs.se där finns alla medlemmar presenterade.

Läs mer om aktuella utställningar

 

Dopvattenkanna

DopvattenkannaHittills har jag framför allt gjort mindre arbeten men några s.k. korpusarbeten har det blivit. När Bergs kyrka i Småland t.ex. skulle införskaffa en dopvattenkanna fick jag förtroendet att göra denna. Det är något som jag är mäkta stolt över.  Något som också kommer att finnas kvar för kommande generationer.

Event och möhippor

Något som ger mig stor tillfredsställelse är att få göra ett smycke tillsammans med en kommande bärare. Det är mer prisvärt än man tror och så har man sitt alldeles egna silversmycke i egen design.

Men roligast av allt kan ju vara att komma hit vid tex en möhippa och tillsammans tillverka en kedja.

Ett roligt minne som varar!!!! Jag har fått förmånen att vara en del av arrangemanget under tre möhippor och både deltagare och kommande brud verkar mycket nöjda.

Läs mer och beställ event för möhippa

Kontakt

Till webbshopen