Webshop

 • Askar och dosor

  Här visar jag några av de askar och dosor jag tillverkat. Dessutom ett exempel på en servettring. Denna senare kan varieras i både utseende och ytbehandling så här kan den egna fantasin flöda fritt.

 • Handgjorda halsband och halskedjor

  Här visar jag en del av de handgjorda halskedjor och halsband som jag har tillverkat. Många är i samma mönster som armlänkarna. Halskedjorna kan man med fördel gradera dvs så att de blir bredare framåt och avsmalnande bakåt. Förutom att göra halskedjorna i silver tillverkar jag dem också i brons eller i en kombination av silver och brons. I första hand är det de traditionella mönstren (kungalänk, brynjalänk, replänk etc.) jag har gjort men sedan en tid har jag lärt mig att göra även andra, kanske lite mer ovanliga. Det är de lite enklare som vi har tillverkat under de möhippor som jag varit en del av och vi alla gjort var sin del i ett armband eller halskedja till den kommande bruden.De övriga handgjorda halsbanden i silver kan vara antingen obehandlade, hamrade eller mattslagna. När man ytbehandlar silverhalsbanden blir risken mindre att eventuella repor syns och att det ger en annan karaktär och lyster åt dem.

 • Handgjorda manschettknappar och andra smycken för män

  Jag använder själv gärna manschettknappar. Desto roligare då att kunna använda handgjorda och egendesignade manschettknappar. Alla andra manssmycken är naturligtvis också handgjorda men manschettknapparna är nog mest populära. Varför inte designa Dina egna manschettknappar som sen blir handgjorda i min smedja. Du kan ju också få Ditt egna monogram eller något annat ingraverat. Som Du ser finns det även handgjorda armlänkar och halskedjor men då gör jag dem lite grövre än till kvinnor. Eller varför inte satsa på ett unikt bältesspänne. Kedjorna kan jag självklart även tillverka i brons.

 • Handgjorda silver- och bronsarmband

  Här ser Du både armband gjorda av sammansatta ringar, armlänkar, ( oftast gamla mönster) och olika handgjorda silverarmband i egen design. Länkarna kan även oxideras och får då en fin patina med en lite mörkare ton inuti och en blankare utsida. De övriga handgjorda silverarmbanden kan vara antingen obehandlade, hamrade eller mattslagna. När man ytbehandlar silverarmbanden blir risken mindre att eventuella repor syns och att det ger en annan karaktär och lyster åt silverarmbanden.
  De angivna priserna baserar sig på viss längd och tjocklek men kan varieras enligt önskemål.
  Bilderna visar ett antal handgjorda silverarmband som jag har tillverkat men jag diskuterar gärna med Dig om Du har egna idéer kring hur Du vill ha Ditt egna silverarmband. Armbanden kan naturligvis även tillverkas i brons.

 • Hängsmycken och broscher

  Här visar jag ett urval av de hängsmycken jag tillverkat. Här finns både sådana med stenar som jag fattat in, och gjutna. Här finns utrymme för nyskapande med tex naturens former som förebild.

 • Möhippa och event

  Gör ett smycke tillsammans till den kommande bruden, till födelsedagen eller högtidsfagen. En personlig present som tar några timmar och ha kul under tiden. Jag ser till att det finns material, verktyg och instruktioner och finns själv med för handledning. Jag gör sedan smycket färdigt. Priset nedan är ett c.a pris men får diskuteras beroende på vad man vill tillverka. Om Du trycker på ”Mer information” får Du se några bilder från tidigare arrangemang.

 • Namnsmycken

  Hängsmycken med ett namn, ett budskap eller något tecken. Du väljer själv.

 • Örhängen

  Ett urval av de örhängen jag tillverkat. Även här kan fantasin flöda fritt och egna idéer förverkligas

 • Ringar

  Här visar jag ett urval av de ringar som jag har tillverkat. De slutna ringarna kräver individuell ringstorlek medan de öppna är flexibla inom vissa gränser. Sen beror det naturligtvis på vilka stenar man vill infatta, valet är även här individuellt och de flesta stenarna kan man få tag på.